00:00 - 06. mars 2020

I hælene på Abid Raja

På fjerde forsøk fikk endelig Morgenbladet intervjue vår nye kulturminister Abid Raja – i ett minutt og 35 sekunder.

På det fjerde skal det skje? I forkant av åpningen av Nasjonalbibliotekets utstilling Opplyst, og på fjerde forespørsel, fikk Morgenbladet endelig innfridd ønsket om et intervju med kulturminister Abid Raja. 15 minutter! Smuler er bedre enn ingenting. Vi begynte å glede oss. 

Hvis man skulle latt en algoritme generere programmet til åpningsfesten for Nasjonalbibliotekets utstilling Opplyst – Glimt fra vår felles kulturarv, ville arrangementet kanskje sett slik ut:

I forkant av åpningen: En Facebook-video lagt ut av Nasjonalbiblioteket, der Leo Ajkic viser seeren rundt i bibliotekbygningen på Solli plass i Oslo, peker på Per Krohgs freske som pryder trappeoppgangen, og sier «for meg er dette graffiti».

Under åpningsfesten: En forsker får ett minutt på seg til å forklare Magnus Lagabøtes landslov for dummies. En skuespiller leser høyt fra Dorothe Engelbretsdatter, tonesatt av en jazztrombonist. Et scene-talkshow, der Aslak Sira Myhre intervjuer Chirag Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe, sier at han oppfatter rappen som «den nye rocken», og spør hvordan det føles å komme fra en musikalsk bakgrunn som har vært assosiert med å være underground, og med tagging, og attpåtil være flerkulturelle, bare for nå å ha blitt inkludert i «den aller mest offisielle norske kulturarven».

Annonse