00:00 - 27. mars 2020

Gruppearbeid for viderekomne

Å sette sammen en utstilling er en kunst i seg selv.

Vinylbokstaver: Jeremy Deller, Every Day I Look At The World From My Window, 1993. Maleriet: George Shaw, The World Turned Upside Down, 2019. På gulvet: Angela de la Cruz, Two Nothing (Brown/Green), 2020. Foto: Vegard Kleven / 222T

Med forbehold om at myndighetenes råd ikke er blitt strengere etter at dette skrives, virker gallerier som noen av de tryggeste stedene man kan oppsøke, om man absolutt må ut. Folk holder allerede to meters avstand fra hverandre, minst, og det er et sterkt tabu mot å ta på noe som helst. (Dette er så klart ikke ment som noen kritikk av at de fleste er føre var og holder stengt.)

Inn i titteskapet. Visningsrommet 222T er akkurat det – et lite rom med glassvegger i kontor- og atelierbygningen i Myntgata, inntil Akershus festning. På glasset er det nå klebet opp en linje med tekst som gir en helt annen gjenklang enn for bare et par uker siden: Every Day I Look At The World From My Window. Ja, hvem gjør ikke det, i disse merkelig stille og usikre dagene.

Teksten er et verk av engelske Jeremy Deller, og den slår an en urolig akkord med maleriet som har gitt tittel til utstillingen: The World Turned Upside Down av George Shaw.

Annonse