00:00 - 06. mars 2020

Gjør 1800-tallet sexy

 Historismens 100-årige omdømmeproblem løses med en fantastisk, liten utstilling på Nasjonalmuseet arkitektur.

Trefoldighetskirken i Oslo: Her har Wilhelm von Hanno ikke bare tegnet interiørene, men selv utført store deler av arbeidene – helt ned til å hugge de enkelte kapitélene, altså de intrikate søylehodene. Kirken sto ferdig i 1858. Akvarell av av Wilhelm von Hanno. Foto: Børre Høstland / Nasjonalmuseet

Er det allikevel sant, det vi visste inni oss hele tiden? Er gammel arkitektur finere enn ny?

Det er et spørsmål som omsider er blitt reist på en seriøs måte, blant annet ved flere artikler og innlegg her i avisen. Og hvis ikke de gamle argumentene til modernismefornektere eller nye studier om folks konservative smak fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet er nok til overbevise deg om klassiske bygningers fortreffelighet, anbefaler jeg en tur til Nasjonalmuseet arkitektur.

For bedre reklame for historismen enn utstillingen Wilhelm von Hanno, Arkitekt og tegner i Christiania skal du lete lenge etter.

Annonse