09:20 - 19. mars 2020

De nære ting

Er sofaen stram som en strekkbenk og kjøkkenet goldt som en øde øy? Ragnhild Brochmann gir epidemiske interiørtips.

Rommer stua noe ditt hjerte har kjær, bortsett fra den sengeliggende kjæresten?

Gå inn i din stue… hvor liten den er, så rommer den noe ditt hjerte har kjær. På ropet i skogen skal ingen få svar. Finn veien tilbake til det du har!

Slik lyder slageren. Men så er spørsmålet: Hva har vi egentlig å vende tilbake til, når krisen rammer og innegrisen er nær?

Ja, slik lyder altså det tredje verset i den kjente, om ikke kjære, sangen «De nære ting». En aldeles forbilledlig hymne for bølingen som rømte fra byen for å søke ly i den idylliske setergrend. Og en flott oppmuntring til alle oss andre: Finn veien tilbake til det du har! Men så er spørsmålet: Hva har vi egentlig? Og rommer stua noe ditt hjerte har kjær, bortsett fra den sengeliggende kjæresten? Med andre ord: Når smitten truer og miseren er nær, gjør vi som regjeringen og sangforfatter Arne Paasche Aasen anmoder oss: Vi går inn i vår stue så liten den er – og tar et kritisk blikk på hva som møter oss der…

Annonse