08:37 - 13. februar 2020

Toaletter til 17 millioner er en gullkantet investering, skriver Gaute Brochmann.

Toaletter til 17 millioner er en gullkantet investering, skriver Gaute Brochmann.

Omdiskutert: Toalett langs E6 på Strandlykkja ved Mjøsa, mellom Eidsvoll og Hamar. 

I klesskapet har jeg T-skjorter som har vært i jevnlig bruk i snart tyve år uten at de er blitt så mye som litt frynsete i kragen. Men jeg har også hatt diverse utgaver av samme type plagg som har vart i ett, kanskje to år før de har falt fra hverandre. Det betyr at å betale 500,- kroner for en T-skjorte ikke er snobberi, men en nøktern investering. Selv om du kan få et produkt som ser likt ut for en femdel av prisen når det henger på stativet i butikken.

I et samfunn besatt av bærekraft, burde det ikke lenger være nødvendig å minne noen om at en litt større investering for mye lenger levetid rett og slett er sunn fornuft. Ikke minst om vi beveger oss fra klær til bygninger, der både kostnader og miljøavtrykk er langt større.

Men så er visst en slik påminner allikevel nødvendig.

Annonse