08:45 - 28. februar 2020

Plyndring, sløv latter og menneskelige merkevarer

Aksel Kielland tar fugleperspektiv på tv-landskapet.

Silje Torp som Frøya i Vikingane sesong 3. Foto: Viafilm/NRK

Etter to tiår med panegyriske hyllester av tv-serier, er det lett å glemme at tv fortsatt er de trøtte og slitne menneskenes medium. Brorparten av det som vises henvender seg ikke til det årvåkne blikk, men er snarere utformet for å absorberes gjennom huden, mens man bretter tøy eller sitter hensunket i rastløs utmattelse. Enkelte av disse produksjonene gjør krav på dyptpløyende analyser, mens andre kan oppsummeres med et knippe skarpe observasjoner. I spalten «Røde øyne» vil Aksel Kielland studere tv-landskapet i fugleperspektiv, og ta for seg aktuelle programmer, tendenser og fenomener i kortformat.
 

VIKINGANE sesong 3

Premiere NRK1 og NRK TV 21. februar

Annonse