Annonse
00:00 - 14. februar 2020

Jobber med å lage trygge sexscener

Malin Erikson og Miriam Raagaard er blant Skandinavias første intimkoordinatorer. – Det er en no-brainer. Man burde tenkt på det for 50 år siden, sier Raagaard.

Berøringsprotokoll: Intimkoordinatorer dokumenterer alt som skal skje i scenen. På den måten kan man gå tilbake og se hva man ble enige om, sier intimkoordinator Malin B. Erikson (til venstre). Skuespillerne på bildet heter Siri Bengtén og Liv Björk Zehourou. Foto: Moa Åström
Annonse

– Vi skuespillere er opplært til å ta styring selv, og i det fleste situasjoner klarer vi det helt fint. Men når det kommer til intime scener, kan det være vanskelig, sier Miriam Raagaard. 

39-åringen er Danmarks første intimkoordinator.

Mandag denne uken skrev avisen Politiken om hvordan de såkalte intimkoordinatorene hjelper til med koreografi i film- og teaterscener. Den hittil nokså ukjente yrkestittelen henspiller på arbeid med trygghet, sikkerhet og kunstnerisk uttrykk, i scener med intimt innhold, som nakenhet og sex. Intimkoordinatorene jobber for å ivareta skuespillernes grenser. De dokumenterer også koreografien – for å unngå improvisasjon som går ut over det avtalte. I 2019 meldte Reuters at intimkoordinatorer var den raskest voksende yrkesgruppen i filmbransjen, og at HBO nå har intimkoordinatorer på alle produksjoner som involverer intime scener. 

Annonse