Annonse
00:00 - 14. februar 2020

– Blåmerker, følelse av skam og flauhet

Skuespiller Nina Woxholtt mener intimitetskoordinator er en god idé, og har selv opplevd mangelen på klare rammer i teaterimprovisasjon. 

Utskeielser: «Alt» er lov på nattklubben Kit-Kat Club i Cabarets Berlin. Men under arbeidet med scenen var det satt klare rammer for hva skuespillerne og danserne skulle gjøre, forteller skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg, som spiller hovedrollen i forestillingen ved Den Nationale Scene i Bergen. Foto: Den Nationale Scene
Annonse

– Rett og slett som en koreograf? Det synes jeg høres lurt ut, sier Nina Woxholtt.

Hun er skuespiller ved Det norske teateret, og har aldri hørt om konseptet intimkoordinator da Morgenbladet tar kontakt. Woxholtt, som var aktiv i forbindelse med metoo-kampanjen #stilleforopptak i 2018, sier hun er åpen for at intimkoordinator kan være en nyttig funksjon, særlig med hensyn til scener som krever mye improvisasjon.

– En voldtektsscene kan vare over ett minutt. Litt av poenget med å improvisere frem slike scener, er at man hiver seg utpå gulvet, og hele tiden prøver å gjøre noe nytt. Da kan grensene fort forskyve seg, og det kan skje noe som gjør at man tenker «oi, dette er jo helt feil». 

Annonse