00:00 - 28. februar 2020

Avlyst på grunn av nynazist-anklager i New York, åpner i Oslo

– Riktig å ta opp det som av og til kan være vanskelig, sier gallerist Gard Eiklid. 

Gard Eiklid og Tuva Trondsdatter Trønsdal driver Galleri Golsa på Alexander Kiellands plass i Oslo. Nå er de aktuelle med The Banned Exhibition. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Torsdag denne uken åpnet utstillingen The Banned Exhibition på Galleri Golsa i Oslo. I pressemeldingen som ble sendt ut i forkant, stod det at utstillingen, forrige gang den ble satt opp, ble avlyst etter anklager om at kunstnerne hadde tilknytning til nynazistiske miljøer.

– Det har oppstått en kanselleringskultur som går ut på at hvis noe ikke passer inn i den lille A4-boksen, blir man redd. I stedet for å undersøke hva man ikke liker eller er enig i, kansellerer man det, sier Gard Eiklid, sjef for galleri Golsa.

Det var i New York i september 2018 at kunstnerne Darja Baragic og Boyd Rice skulle åpne en felles utstilling på galleriet Greenspoon i West Village. Begge kunstnerne arbeider med malerier, men Boyd Rice er mest kjent som støymusiker under navnet NON.

Annonse