07:28 - 27. januar 2020

Vinterrail, dag 1

Oslo S: Vekk herfra – det er vårt mål.

Skulptur av Per Inge Bjørlo. I bakgrunnen utsmykning av Esther Maria Bjørneboe.

Ingen slapper av på Oslo S. En togstasjon er ikke et sted der noen skal finne seg til rette. Enten halser man gjennom hallen for å rekke en avgang som selvsagt for en gangs skyld er presis den dagen alt annet ble forsinket, eller man venter mer eller mindre tålmodig på et tog som lover å ta en med – ja, hvor? Samme kan det være.

Dette er det første reisebrevet i en serie på femten, som blir publisert her på morgenbladet.no mandag til fredag de neste tre ukene. Hver dag drar jeg til en ny by, finner et kunstverk, og skriver om hva jeg ser. Første etappe går til København.

Det er alltids ting å bli frustrert over, som at det ikke lenger går an å dra direkte fra Norge til Danmark. Men dette skal være en reise og en serie i begeistringens tegn. En time i Gøteborg kan man tåle. Og nå som Geir Isaksen snart blir penset inn på et lukrativt sidespor som konsulent, kan vi jo håpe at hans etterfølger som Vy-sjef forstår verdien av et velfungerende togtilbud.

Annonse