00:00 - 24. januar 2020

Ta toget til kunsten

15 dager – 15 byer – 15 kunstverk.

«Togene. Hver natt skrangler togene innenfor Europa, fram og tilbake, opp og ned langs sentrale strøk, uler gjennom utkantene, i syd, i øst, i nord, i vest. Togene. Hver natt jager de opp og ned de opptrukne sporene som binder Europa sammen til et legeme, jager gjennom natta, sprer ut sine gule lysblaff som feber.»

Sånn starter Dag Solstads roman Arild Asnes 1970. De neste tre ukene skal Morgenbladets utsendte utforske noen av disse sporene som binder Europa sammen. Målet er ikke å sitte pal hele veien fra Spania til Oslo, som Arild Asnes gjorde, men tvert imot å «løpe ut av stasjonsområdet for å få et glimt, vite at man befinner seg der, i virkeligheten, i en av Genèves/Frankfurts berømte gater». Det vil si, løpingen blir det vel så som så med.

Planen for turen er enkel: Med en treukers interrail-billett, drar jeg til 15 byer, og skriver om ett kunstverk i hver by. Reisebrevene publiseres på Morgenbladet.no hver ukedag, fra mandag til fredag, de neste tre ukene.

Annonse