Kultur

Strengere overvåkning i Machu Picchu

Seks turister ble tidligere denne måneden pågrepet for å ha befunnet seg på forbudte områder i Machu Picchu, inkabyen i Peru som er blitt et verdenskjent turistmål.

I soltempelet ble det funnet avføring som mistenkes å være fra turistene, ifølge peruansk politi, som også melder at en stein falt fra tempelets vegg på grunn av turistene.

Nå vil Peru overvåke Machu Picchu strengere.

I februar skal de utplassere 18 overvåkningskameraer der, i tillegg til de seks kameraene som allerede er satt opp.

– Dette vil gi oss bedre kontroll over de besøkende og bidra til å forhindre enhver ugjerning eller mislighold av regelverket, og også andre risikoer, sier parksjef José Bastante til AFP, ifølge Milenio.

Fem av turistene ble deportert til Perus naboland Bolivia. Kvinnene og mennene kommer fra Frankrike, Argentina, Chile og Brasil.

Alle fem nektes ankomst til Peru de neste 15 årene.

Den siste turisten, en 28 år gammel argentiner, er dømt til tre år og fire måneders betinget fengsel for å ha skadet Perus kulturarv og til å betale bøter på 1860 amerikanske dollar.

Machu Picchu ligger vel 2400 meter over havet, betyr «gammelt fjell» på språket quechua og ble bygget i levetiden til herskeren Pachacuti (1438-1471), ifølge France 24.

Mer fra Kultur