00:00 - 24. januar 2020

Ord mot ord, minner mot chattelogg

– Dette er en digital sak, slo statsadvokaten fast i rettssaken mot en norsk kulturprofil som står tiltalt for ni overgrep.

Hvem snakket med hvem: Første dag i retten ba aktor første fornærmede å se på en oversikt over de andre kvinnene som har anklaget tiltalt for overgrep, og beskrive forholdet sitt til dem. Dette ble hun sannsynligvis bedt om fordi forsvaret kjører en strategi der kvinnene skal ha gått sammen om en «svertekampanje».

Nesten fem år etter første anmeldelse er rettssaken i gang: En mann i femtiårene, tidligere en sentral skikkelse i Oslos kultur- og uteliv, er tiltalt for ni voldtekter og ett tilfelle av seksuell omgang med en jente under 16 år.

Et gjennomgående trekk i saken er at de fornærmede er langt yngre enn tiltalte.

Tirsdag klokken ni var retten satt. Tiltalen ble lest opp, og mannen erkjente ikke straffskyld på noen av punktene.

Annonse