13:35 - 20. januar 2020

Opptegnelser fra en humorpris

Hva som må til for å samle Humor-Norge under samme tak. 

 

På den røde løperen: Lene Kongsvik Johansen (i midten) var nominert i kategorien «årets morsomste på tv». Jonis Josef (bakerst i midten) vant i kategorien «årets morsomste humordrama» for tv-serien Kongen av Gulset.

«Jeg tror det er selvbetjening.» Kvinnen bak skranken har på seg en hvit bluse og svart dressjakke, og Morgenbladets journalist har akkurat antatt at kvinnen er her for å henge opp hele Humor-Norge (pluss representanter fra pressen) sitt yttertøy.

Misforståelsen fører til følgende reaksjon: Å late som om man hele tiden visste at klær og eiendeler denne kvelden henger på Christiania Teater på eget ansvar, gripe etter kleshengeren, for så å forsvinne i mengden i etasjen over, hvor det er duket for andreutgaven av Humorprisen.

Prisen ble etablert i fjor av komiker Morten Ramm og produsent Trond Kvernstrøm, med intensjon om å lage en friskere og mer moderne versjon av Komiprisen, som fra 2001 til 2017 ble arrangert av, og sendt på, NRK. Noe av sprekhetsfølelsen skal ligge i at arrangementet ikke sendes på tv, noe som gir komikerne rom til å sparke i alle retninger, uten å måtte risikere å havne i studioet til Dagsnytt 18 uken etterpå.

Annonse