Annonse
00:00 - 17. januar 2020

En annen form for vinsmaking

Kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann skal i en ny spalte få oss til å tenke høyt om hvorfor vi omgir oss med det vi omgir oss med. Som den grå Bolia-sofaen. 

Slik hun ruller: Ragnhild Brochmann oppfordrer alle som vil ha et mer bevisst forhold til visuell kultur å gå tur, og sette ord på det de ser. Her fotografert på Enerhaugen i Oslo. 
Annonse

I lang tid har hun vært den du har kunnet henvende deg til for små og store estetiske kriser, som «hvordan blir jeg korrekt antrukket i skiløypa?». Nå løfter Morgenbladets estetiker blikket og skal, i en helt ny spalte, ta i, kikke på og analysere alt det vi daglig ser på og plukker ut, men som sjelden får lov til å være et seriøst samtaleemne i seg selv.

– Den nye spalten er et varmt og vennlig, men knallhardt argument, for hvorfor vi trenger å åpne opp det som lenge har vært en lukket bok i norsk offentlig ordskifte – og det er hele den visuelle kulturen, sier kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann.

– Vi har aldri sett så mange bilder, om det er Tinder eller tv-serier, vi har aldri vært så hyperstimulert, men jeg vil argumentere for at vi aldri har kunnet så lite om det vi ser, ikke minst alle de tingene vi har rundt oss. Vi stoler helt hjerteskjærende lite på evnen ikke bare øynene våre, men også hendene våre har til å tenke med ting.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse