00:00 - 13. desember 2019

Trøbbel i tanken

Rigid, hierarkisk og topptung. En byråkratisk svulst. Elfenbenstårn. Kulturtanken, den statlige etaten som har ansvar for Den kulturelle skolesekken bør legges ned, ifølge kritikerne.

Kommunal estetikk: Den kulturelle skolesekk-ringreven Håkon Skoge mener den statlige etaten Kulturtanken er et pengesluk som ikke kommer elevene til gode, og derfor bør legges ned. Her på kontoret sitt på Hamar.

På et gammelt gårdstun i utkanten av Hamar sentrum holder Turnéorganisasjonen i Hedmark til. Håkon Skoge, stiftelsens daglige leder, går fra kontor til kontor og introduserer stolt staben han har ledet siden 2011. De er ikke så mange, til sammen syv årsverk, men de produserer nærmere 90 turneer til Den kulturelle skolesekken årlig. Tilbudet fordeles på tre til fem kunst- og kulturrelaterte besøk per grunnskoleelev, og drøye to besøk per videregåendeelev i Hedmark.

I et fellesområde henger en stor tavle med oversikt over de 90 turneene fordelt på fylkets skoler, fargekodet for de forskjellige kunstartene.

– Vi kaller den for Toten-PC-en, ler Skoge – et stikk til rivalene på den andre siden av Mjøsa.

Annonse