00:00 - 20. desember 2019

Samlingsstund

Lillehammer Kunstmuseum viser både muskler og sin myke side med en inkluderende nytenking av egen samling.

Gamle og nye: I Lillehammer Kunstmuseums utstilling av egen samling vil mange stifte nye bekjentskaper med kunstnere som for eksempel Vanessa Baird. Du kan blant annet se Bairds «Sommeren kom etter tyve år» (2005). Foto: Jørn Hagen / Lillehammer Kunstmuseum

Samtlige av museets rom og mellomrom er fylt med bilder som kunstglad lokalbefolkning og spesielt interesserte fra hele landet kjenner fra før. Og de er organisert og presentert ut fra en kuratorisk modell som oser av bredde og tilgjengelighet.

Slik gjør Nasjonalmuseets tidligere avdelingsdirektør Nils Ohlsen sin entré som direktør for Lillehammer Kunstmuseum. Her forholder Ohlsen seg eksklusivt til det han finner i sin egen kjeller. Og fremfor å gjøre en radikal nytenkning av samlingen, er dette altså en varm og vennlig utstilling, pent oppsummert med den høflig imøtekommende tittelen Har vi møttes før?

Det høres kanskje litt kjedelig og nesten traust ut. Men det er det ikke. Tvert imot er tilnærmingen strategisk smart og selve utstillingen kunstnerisk vellykket.

Annonse