00:00 - 20. desember 2019

På fylla med NRK

Jul og alkohol hører ikke sammen, leser vi nå i desember. Jo da!

Men skål, da, De: Det er visst grevinnens 90-årsdag som er anledningen for middagen, ikke nyttårsaften, selv om herr Pomeroy ønsker henne godt nyttår hver gang det er hans tur til å skåle. May Warden spiller grevinne, Freddie Finton spiller alle de andre. Foto: NRK

Den kommer i år igjen, «Grevinnen og hovmesteren», på samme måte som i fjor. Ja, faktisk på samme måte som alle år.

Hovmesteren snubler i tigeren (eller hva det nå er for slags kattedyr som ligger brettet ut på gulvet), admiral von Schneider smeller etter beste evne sammen føttene til en skål, og herr Pomeroy ønsker godt nyttår med sin lyse, milde stemme. Selvbedraget spilles ut i en ti minutter lang sketsj: Hovmesteren opprettholder grevinnens forestilling om å ha levende venner, i bytte ser hun gjennom fingrene med at han er dundrende dritings.

Som humor betraktet er sketsjens kanskje største problem at den ikke er spesielt morsom. Men kan vi bruke den til å lære noe likevel? Vi går til språket.

Annonse