16:30 - 19. desember 2019

Nationaltheatret ikke til Tøyen likevel? Er det mulig! skriver Gaute Brochmann.

Nationaltheatret ikke til Tøyen likevel? Er det mulig! skriver Gaute Brochmann.

Hva skal det bli? Munchmuseet på Tøyen i Oslo er klart for nye oppdrag.

For et snaut år siden kom nyheten om at Nationaltheatret skulle flytte inn i Munchmuseets gamle lokaler på Tøyen mens de historiske bygningene i sentrum blir pusset opp over en femårsperiode. Dette ble tatt imot som gode nyheter, også her i denne spalten. Ikke bare fordi dette var en fin idé, men fordi det kom som et sjokk at Oslo kommune hadde klart å lande en brukbar avtale for et av de fraflyttede kulturbygningene sine.

I en artikkel fra Aftenposten 5. november fremstår det imidlertid som om avtalen er helt i det blå. Og om de gode nyhetene fra januar var en overraskelse, er dessverre den nye vendingen mer som ventet.

«Vi har gitt teateret i oppdrag å se på flere alternativer i Oslo, og å undersøke muligheten for å turnere mer i hele landet», skriver statssekretær i Kulturdepartementet Jan-Christian Kolstø til avisen.

Annonse