10:38 - 29. desember 2019

Litt av et kulturår

Det eneste kulturuttrykket likestillings- og kulturminister Trine Skei Grande føler hun kan ha egne meninger om, er julefilmer. 

Mye oppstandelse: Likestillings- og kulturminister Trine Skei Grande (V) ser tilbake på et år med Frankfurt, Fredriksen-søstre og kontroversielle teaterstykker. 

– Jeg må si at det tidspunktet jeg har kost meg mest dette året, det var når Erika Fatland fant ut at det var kjempelurt å gå i strupen på statsministeren under åpningen av Frankfurt. Det var liksom det ultimate beviset på ytringsfriheten i norsk kunst og kultur, sier likestillings- og kulturminister Trine Skei Grande.

Inne i lokalene til Kulturdepartementet er det ingen tvil om hvilken høytid vi er i. Julekaker, røde julestjerner og telysestaker i gull dekorerer bordflatene.

– Hvis du går en tur oppover Karl Johan, da føler du ikke at julen er så truet, kommenterer Grande, et lite stikk til det økende kjøret av saker om hvordan vegetarmat på julebord og bruken av ord som «vinterfest» truer julen.

Annonse