Annonse
12:17 - 10. desember 2019

Hvis James Bond ikke kjører på Atlanterhavsvegen må ordningen endres, skriver Gaute Brochmann.

Ingen Atlanterhavsvei i den nye James Bond-traileren!? Sjefen for Visit Norway må sparkes! skriver Gaute Brochmann.

Ikke helt Mørekysten: Traileren til James Bond nr. 25, No Time To Die vitner om mye bilkjøring, men mest i det som ser ut som gamle italienske landsbyer. Foto: Nicola Dove / SF Studios / MGM
Annonse

Så var vi i gang igjen. Mange husker nok hurrastemningen som preget norsk film- og reiselivsbransje i forbindelse med at Tom Cruise i flere uker bukserte seg rundt på Preikestolen under innspillingen av Mission Impossible 6. Det var derfor et hardt slag da premieredatoen opprant i juli i fjor, og slukørede nordmenn registrerte at hele verdens liksom-James Bond i filmen ikke befinner seg i 4129 Songesand, Norge – men et eller annet sted i India!

Visit Norway svarte med å fly journalister til Lysefjorden for å forklare dem at dette bare var et skittent filmtriks. Uten at det har vært rapportert noen voldsom effekt av det stuntet. Nei, da hjalp det nok mer på humøret at originalen, selveste 007 i Daniel Craigs skikkelse, på vårparten i år ble observert flere steder i Norge. Først i Hakadal. Så på Atlanterhavsveien.

Og særlig det siste er jo turistnæringens drømmescenario: Verdens mest berømte agent kjørende millom bakkar og berg utmed havet – med gjenkjennelige landemerker strategisk strødd rundt i landskapet.

Annonse