Annonse
10:12 - 08. desember 2019

– Ha det gjerne rikt og luksuriøst, men det er ikke for meg

Den britiske forfatteren Reni Eddo-Lodge takket nei til å bli med i et eksklusivt kvinnenettverk.

Stor endring: Den britiske journalisten og forfatteren Reni Eddo-Lodge startet å engasjere seg i feministisk aktivisme på begynnelsen av 2010-tallet. Hennes opplevelse den gang var at kampsakene i stor grad handlet om bekymringene til hvite kvinner fra middelklassen. Her er hun fotografert da hun gjestet Litteraturhuset i Oslo tidligere i år. Arkivfoto: Odin Drønen
Annonse

– Jeg synes ikke noe sted som skal samle feminister, skal koste tusen pund i året. Jeg ville vært mer komfortabel med å møte feminister i et boligområde okkupert av anarkister, sier den britiske forfatteren, journalisten og aktivisten Reni Eddo-Lodge.

Hun snakker om de feministiske medlemsklubbene, en type klubb det stadig blir flere av. Som Morgenbladet skrev i forrige uke: Også i Norge ser man hvordan det etableres egne kvinnenettverk med ønske om å rette opp skjeve maktstrukturer, da særlig i næringslivet.

Eddo-Lodge, som i 2017 slo gjennom med boken Why I’m no longer talking to white people about race, sier hun for litt siden mottok en invitasjon til å bli med i en av disse klubbene.

Annonse