11:50 - 11. desember 2019

Gjengmedlemmer omskaper seg selv til rapgrupper

– Politiet og mediene i Chicago har ikke klart å holde følge med måten gjengene har restrukturert seg selv på, sier forsker Forrest Stuart. 

Dramatikk: Chicago-rapper Tavares Taylor, bedre kjent som Lil Reese, ble skutt i halsen i november i år. Han kom fra det hele med noen sting, og har på Twitter bedt om penger for å fortelle sin historie. – Han er smart, sier Forrest Stuart, som har fulgt miljøet Taylor er del av i flere år. Foto: Johnny Nunez / Getty Images

I november i år ble rapperen Tavares Taylor, kjent som Lil Reese, skutt i nakken mens han satt i bilen sin på Chicagos sørside. Taylor overlevde, og kort tid etter dukket han opp på Twitter, der han ba om én million dollar for et intervju der han ville fortelle sin historie, en historie som ifølge ham selv var større enn «50 rick Ross» – en henvisning til rapperne 50 Cent og Rick Ross, som begge er blitt skutt, men har overlevd, henholdsvis i 2000 og 2013.

– Politiet og mediene i Chicago har ikke klart å holde følge med måten gjengene har restrukturert seg selv på, sier Forrest Stuart. Han er professor ved Stanford University i California, og har de siste årene forsket på Chicagos drill rap-miljø, som Taylor i mange år har vært en sentral del av. Betegnelsen viser til en retning innenfor hiphop der musikkvideoer og filmklipp med voldelig innhold blir delt og spredt på sosiale medier, med eksplisitte referanser til etablerte kriminelle gjenger i byen.

Krevende gjeng. – At Lil Reese nå vil ha én million dollar for å fortelle hva som har skjedd, oppsummerer mye av det som foregår i deler av Chicagos gjengmiljø, sier Stuart.

Annonse