00:00 - 13. desember 2019

Forventer oppgjør med Astrup Fearnley-sponsor

Kunstkritikere mener Solveig Øvstebø er den beste kandidaten til å lede Astrup Fearnley, men forventer at den nye direktøren tar stilling til kontroversiell sponsoravtale.

Rett kvinne for jobben: Solveig Øvstebø har vært direktør og sjefskurator ved The Renaissance Society i Chicago siden 2013. Kunstkritikerne Morgenbladet har snakket med, er positive til at hun overtar som direktør for Astrup Fearnley. Foto: Astrup Fearnley Museet

Mye har vært vanskelig for Astrup Fearnley de siste årene. Siden museet flyttet til Tjuvholmen har det slitt med dårlig økonomi, blant annet som følge av sviktende sponsorinntekter. Museet har fått kritikk for å gi overdreven oppmerksomhet til amerikansk kunst, og for å ha inngått en sponsoravtale med det svenskeide oljeselskapet Lundin Petroleum, som for tiden er under etterforskning for folkerettsbrudd i Sudan.

– Jeg er rett og slett ekstatisk begeistret, sier kritiker og redaktør i Billedkunst Kjetil Røed til Morgenbladet.

Den 5. desember kom meldingen om at Solveig Øvstebø blir ny direktør ved Astrup Fearnley-museet, og tar over etter Gunnar B. Kvaran, som har vært sjef de siste 19 årene.

Annonse