Annonse
10:03 - 13. desember 2019

Et sommerdøgn i sexy landskap

Ole Martin Lund Bøs beskjedne malerier var høydepunktet på sommerens vakreste dag. 

Sommerutstilling i Arendal kunstforening: Ole Martin Lund Bø. Foto: Alf-Georg Dannevig
Annonse

Skjul artikkelboard

Hos venner i en overflod av egendyrkede grønnsaker, med grillspyd og utømmelige glass hvitvin rundt bålet i Edens hage, nærmere bestemt Åssiden i Drammen, ikke ulikt Toscana, tok vi oss til Arendal dagen derpå.

Kulturell adventskalender

Hver dag før jul velger Morgenbladets kritikere ut ett kulturelt høydepunkt fra året som er gått. 

13. desember: Ole Martin Lund Bø There is No Finish Line, Arendal kunstforening 29. juni-28. juli

I det rosebedekte gjestgiveriet er tapetene behengt med malerier av svaberg, bølger og seilskip i storm. Vi har himmelseng, yndige Art Nouveau-jomfruer i gips, tykke vegg-til-vegg-tepper, gullspeil, marmorbord og gamle gardiner. Tre gjentagende, lilla designstriper i tolv store malerier er bombardert med organiske strøk og felt etter foto. Ole Martin Lund Bø er en stillfaren tenker. I utstillingen There Is No Finish Line i Arendal kunstforening stiller bildene grublende øyne til veggs: Ser jeg på et krasj mellom natur og kultur? Er de ferdige? Hva er et godt maleri? 

Noen gode bilder senere: Spritz på bryggekanten, knips! Høyt over biblioteket i berghyllene under radiomasten som ruver over den gamle sjømannsskolen: Kunstnerfest med lykter i frukttrærne, mat til alle, hjemmebrygget øl på tapp, scene med band og DJ. Og på natten: Øl-vått gress og en kritiker bananas med tamburin under strobelysene, i frenetisk samspill med både DJ og en mystisk langhåret utbryter fra bibelbeltet; en trollmann på seljefløyte med lysende hvitt hår, skjegg og barter. Etter frokost bak kanoner, i roseduft med horisonter i brillene, tusler vi ned og tar fergen til Merdø: Sørlandshus, hvite strender, havgap og evighet, knips! Varmen fra sanden tvinger kroppen ut i den kalde klare sjøen som dufter så eggende deilig av tang og tare, i et landskap som ellers skriker etter sex.

Morgenbladets adventskalender 2019

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse