Annonse
09:03 - 01. desember 2019

Verdens største innendørs skianlegg på Lørenskog er galskap. Er det også genialt, spør Gaute Brochmann

Verdens største innendørs skianlegg på Lørenskog er galskap. Er det også genialt, spør Gaute Brochmann.

Snøporten: En rekke arkitekter har vært med på å planlegge den nye bydelen Snøporten, blant dem Reiulf Ramstad arkitekter som har utarbeidet dette perspektivet og har tegnet de tre «snøhusene» midt i bildet.  Til venstre ser man den innendørs skihallen SNØ. Illustrasjon: Reiulf Ramstad
Annonse

Rett over nyttår åpner dørene til Norges første fullskala innendørs slalåmbakke. Nyskapningen heter rett og slett «SNØ» og ligger på Lørenskog. Har du kjørt E6 inn eller ut av Oslo de siste årene, har du nok lagt merke til en pussig, skrå kjempehall, der både formen på bygget og plasseringen får en til å lure på hva i all verden dette er for noe. Svaret er altså skibakke. Og nå er heiskortene ute for salg.

Den kan se vilkårlig ut, der den ligger, men det er den selvsagt ikke. Tvert imot er dette en strategisk investering som første ledd i en helt ny bydel/næringspark/urban hyttegrend/destinasjon der Snø skal suppleres med massiv bolig- og næringsutvikling.

«Snø:bydel er et ekspansivt destinasjons- og byutviklingsprosjekt hvor SNØ … blir hjertet i den nye bydelen», står det på nettsidene til Snøporten, som står bak utbyggingen.

Annonse