Annonse
00:00 - 22. november 2019

Underholdende metoo-såpe

Underholdende om metoo-problematikk på Apple TV+.

Aktuell problemstilling: Jennifer Aniston og Steve Carell må finne fotfeste etter at Carells karakter blir anklaget for seksuell trakassering. Foto: Apple TV+
Annonse

Kortkritikk

Serieskapere: Jay Carson og Kerry Ehrin

The Morning Show

TV-serie på Apple TV+

Hvis du på et tidspunkt i tv-serien din velger å lydlegge en scene med Mozarts rekviem, er det et tegn på a) du er forferdelig selvhøytidelig, eller b) du vedkjenner overfor publikum at hele opplegget er en utspekulert øvelse i camp.

Det siste er gjeldende for dramaserien The Morning Show. Serien er diamanten i Apples nylig lanserte strømmetjeneste, hvor Jennifer Aniston, Steve Carell og Reese Witherspoon prøver å finne fotfeste etter at Carells karakter, Mitch, blir anklaget for seksuell trakassering og fjernes fra stillingen sin som vert på et av USAs mest sette morgenprogrammer.

Å nei, tenker man kanskje (det gjorde i hvert fall jeg): En serie som skal problematisere metoo? Hvor man skal «nyansere» og vise hvordan det er å «stå i mediestormen»? Fra første episode er det klart at denne serien er mye mer interessert i å utforske kaoset og maktspillet som oppstår i kjølvannet av at en viktig mann må stå til ansvar for handlingene sine. Produksjonskvaliteten og stjernelaget gir lovnader om noe HBO kunne produsert. Inntrykket blir ikke stående: De tre skuespillerne spiller innimellom som om de var i tre forskjellige serier, og det føles litt for ofte som om replikker og handlingsmomenter vet utmerket hvor vittige og skandaløse de er.

Man skulle tro slikt trakk ned, men i stedet blir behandlingen av metoo-problematikk mer underholdende og mangefasettert enn man har sett på lenge.

Ikke bruk tiden på flere menn som «står frem med sin historie». Se heller The Morning Show.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse