13:42 - 05. november 2019

Team Ingebrigtsen er verdens beste løpere – med Norges vanligste hjem, skriver Gaute Brochmann

Team Ingebrigtsen er verdens beste løpere – med Norges vanligste hjem, skriver Gaute Brochmann.

Norges svar på The Kardashians: Sesong 3 om familien Ingebrigtsen går nå på NRK. Stillbilde: Zacapa / NRK

17. oktober var det storfint besøk på Norges største messe for byggebransjen, Bygg Reis Deg. Her møtes det som kan krype og gå av representanter fra fastland-Norges største næring. Blant dem vindus- og dørprodusent NorDan, som altså ankom med prominente gjester. For hva er vel mer naturlig for en bedrift med hovedkontor i Sør-Rogaland, enn å rekruttere Sandnes’ store sønner, løperfamilien Ingebrigtsen, som sponsorobjekter?

Pappa Gjert med sønnene Jacob og Filip stilte opp. Og stjal showet, som det heter. Selv om de ikke tilkjennega noen særskilt interesse for byggevarer. Akkurat som tv-serien Team Ingebrigtsen, nå inne i sin tredje sesong på NRK, er et glimrende eksempel på hvordan folk bor i Norge i 2019 når de har viktigere ting enn interiørarkitektur å tenke på.

Det er på mange måter like forutsigbart som kuriøst at Norges svar på The Kardashians måtte bli en storfamilie der kosmetikk, plastiske operasjoner og glamour er erstattet med oksygenopptak, fysioterapi og treningsdagbøker.

Annonse