Annonse
07:17 - 20. november 2019

Sitter du i en gondol er du på kollisjonskurs med ideen om norsk natur, skriver Gaute Brochmann

Sitter du i en gondol, er du på kollisjonskurs med ideen om norsk natur, skriver Gaute Brochmann.

Norske skråninger og unorske svev: Frem til i dag har det å ta på ungene fjellsko eller ski og ta dem med opp en skråning med helningsgrad vært selve gullstandarden for innføring av noe jeg vil være så freidig at jeg kaller norske verdier, skriver Gaute Brochmann. Her: Gondolbanen på Voss åpnet  i sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Annonse

«Vi burde hatt mange, mange flere gondolbaner rundt omkring i landet».

Det sa dronning Sonja til NRK da hun åpnet Loen Skylift i Nordfjord i mai 2017. Utsagnet fikk både Turistforeningen og Naturvernforbundet til å sette turkaffen i vrangstrupen. Den felles forståelsen av at den norske naturen er sterkest både som opplevelse og salgsvare uten denne typen inngrep, har alltid stått fjellstøtt.

Allikevel har dronningen åpenbart sine meningsfeller:

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse