12:45 - 26. november 2019

– Nå handler det om å få hverdagen opp og gå igjen

Danske filmstudenter opphever blokaden etter rektors avgang.

Ute etter protestaksjon: Vinca Wiedemann har gått av som rektor ved Den danske filmskole. Foto: Mads Nissen / NTB scanpix

– Det var en lettende beskjed, sier Marlene Lyngstad. Hun er norsk filmstudent ved Den danske filmskole i København og var blant studentene som blokkerte skolebygningen og boikottet undervisningen ved filmskolen frem til fredag i forrige uke.

Da kom nemlig beskjeden om at rektor Vinca Wiedemann bøyde av for studentenes protestaksjon, som hadde støtte fra store deler av dansk filmbransje. 

– Vi var på skolen da folk begynte å hviske om at hun hadde gått av. Noen sa det var fake news, men da nyheten ble publisert på kulturdepartementets nettside, skjønte vi at det var sant, sier Lyngstad.

Annonse