Annonse
00:00 - 08. november 2019

– Mennesker bør ikke få ytringsforbud basert på fortiden sin

Klassekampens sjefredaktør står ved vurderingene som er blitt gjort i forbindelse med Jesús Alcalás tekster om Faktisk.no. Selv påpeker han at saken mot ham pågikk for mange år siden.

Ingen betenkeligheter: – Vår jobb er å se på det konkrete, om dette er en god tekst, og om det bringer noe nytt inn i offentligheten, sier sjefsredaktør Mari Skurdal til Morgenbladet. Knut Egil Wang
Annonse

I en kommentar på de foregående sidene setter Morgenbladets kulturredaktør Ane Farsethås spørsmålstegn ved at Klassekampen trykker to lengre tekster om faktasjekking og journalistisk metode uten å be skribenten, Jesús Alcalá, reflektere over sin egen bakgrunn som bedrageridømt og midtpunkt i en stor journalistisk debatt i Sverige.    

Klassekampens sjefredaktør Mari Skurdal har ingen betenkeligheter ved publiseringen av Alcalás tekster.

– Jeg er i grove trekk kjent med saken hans i Sverige for 20 år siden. De tekstene vi har trykket av ham, har ingenting med det å gjøre. Mennesker bør ikke få ytringsforbud basert på fortiden sin – det er i hvert fall ikke en slik offentlighet jeg ønsker meg, sier hun.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse