00:00 - 08. november 2019

Med stempel og høy sigar

Provokatøren Thomas Kvam bommer på modernismen, men stempler sin egen sofa-konseptualisme.

Perifert: Lerretene i svart-hvitt sier ikke stort annet enn jeg er kunst, se meg, kjøp meg. Foto: Istvan Virag / QB Gallery

I 2016 skapte Thomas Kvam en hel masse medierabalder da han publiserte og laget utstilling av Knut Hamsun-notatene som Dr. Irgens Strømme skriblet ned under psykoanalysen forfatteren gjennomgikk i 1926 og 1927. Det er ellers fire år siden han, utstyrt med strap on-dildo, malte portretter av Freud og stilte dem ut sammen med selvmordsbrev fra en seriemorder med åtte kvinner på samvittigheten, i en heftig utstillingsaffære. La oss ta en titt på hva provokatøren Kvam har stelt i stand på QB Gallery denne gang.

Utstillingen starter med en nonchalant utstillingstekst, som fritt oversatt begynner omtrent slik: «Og mens jeg lå der og strakk beina mine på sofaen i atelieret, surfende på Amazon, og funderte på konsepter for en serie nye malerier, hva tror du jeg fant?»

Det han fant var Guard Your ID Roller, et stempel produsert for å kamuflere personlige opplysninger i brev og dokumenter før man slenger dem i søpla. Det smått vittige oppstår fire dager senere, da Kvam åpner posten, tester ut varene og oppdager til sin store forbauselse at bokstavene stemplene er utstyrt med, som fra den japanske produsentens side er ment som rent ubetydelig tøv, viser seg å stave KVAM.

Annonse