Annonse
00:00 - 15. november 2019

Et svev og et plask

Victoria Pihl Lind plasserer livets store spørsmål ved bassengkanten.

Fra hoppetårnet: Noen ganger må man bare kaste seg i det. Filmstill: Victoria Pihl Lind
Annonse

Gjennom vinduet hos UKS, kan man se fire røde brannslukningsapparater som henger fra taket i rosa silkebånd. De setter i gang en serie av eksistensielle motsetninger: Tyngde og letthet, hardt og mykt, fare og gave. Det er mer på spill her enn et lettvint paradoks. Fordi installasjonen ikke lar motsetningene oppklares, blir den hengende i hukommelsen.

Det våte element. Resten av glassfasaden er dekket med svart folie. Innenfor, på et stort, buet lerret, ser vi en middelaldrende mann i en svømmehall. I noen klipp lener han seg mot kanten av bassenget og kaster et blikk mot kameraet, i andre er han under vann.

Scenene glir over i opptak fra et utendørs basseng, tilsynelatende tilfeldige utsnitt av ungdommer som hopper, prater og går forbi, samt bilder fra kunsthistorien – Kleopatra med slangen ved brystet, Judith med Holofernes’ avkuttede hode, et av den finske maleren Helene Schjerfbecks lysende selvportretter. Innimellom dukker korte setninger opp, som «I long for babies» og det hjerteskjærende utsagnet «My life is worth living».

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse