00:00 - 01. november 2019

Et skip er lastet med kjærlighet

Rockebandet Beglomeg opererer med en voldsom menneskelighet, som de kaster inn i algoritmene.

Lengsel og fred: Raymond T. Hauger, Christian Næss og Luis Cerrato fra Beglomeg på København-ferga. De er nå ute med plata Elske Livet Fantastiskt. Dagens utgave av bandet består også av Stein Kristiansen, Jon Hagevik og Ingrid Frivold.

«Se hvilken morgenstund, solen er rød og rund / Nina er gået i bad, jeg spiser ostemad.»

Den danske visa «Svantes lykkelige dag» strømmer ut av Raymond T. Haugers telefon. Hauger befinner seg på danskebåten, eller København-ferga, som den foretrekker å bli kalt. Ved siden av ham sitter Luis Cerrato og Christian Næss, og utenfor vinduet er Operaen badet i sol. Trioen spiller i bandet Beglomeg, og er invitert om bord av Morgenbladet for en prat om deres siste plate Elske Livet Fantastiskt. Visa om Svante er på en spilleliste Hauger har laget til plateslippet, med låter i en sjanger Beglomeg selv har identifisert og definert: eurohåp.

– Føleriet arter seg ofte ved at en fordyper seg i sine egne følelser og har en tendens til tristhet og svermerisk lengsel. En sentimental person er følelsesstyrt, lettrørt og gråtmild … ja, akkurat sånn er det, sier Hauger.

Annonse