00:00 - 08. november 2019

Diskursfri sone

Julemarkedet kommer til heder og verdighet.

En av Jennie Bringakers keramikkfigurer. Foto: Istvan Virag / Billedhoggerforeningen

En kollektiv salgsutstilling i opptakten til advent er vel ikke på noens topp ti over hippe formater. Villa Bazaar viser at det ikke desto mindre kan bli en rik kunstopplevelse.

70 av Billedhoggerforeningens medlemmer har fått plass til ett eller flere verk i foreningens villa, i en tilbaketrukket hage bak en av Oslos verste rundkjøringer. Utstillingen fungerer som en slags appetittvekker før billedhoggerne får sin egen nettbutikk på linje med tegnerne, malerne og grafikerne.

Så hva koster en skulptur i dag? Gjennomsnittlig 22 000 kroner, basert på prisene her. Ytterpunktene er Tor Magne Gundersens sjarmerende Vekt til 2300, og en gruppe på tolv godt observerte barnehoder i bronse av Christine Aspelund til 275 000.

Annonse