00:00 - 18. oktober 2019

Musikalske ideer og vakre lyder

Improvisasjonsbandet DNA? AND? har medlemmer med Downs syndrom og andre utfordringer. De får stadig flere fans, og har denne uka hatt storfint besøk fra Tyskland. 

Musikkglede: DNA? AND? i aksjon. Fra venstre Bjarne Larsen, Sambou Samateh, Mats Aase Henriksen og N. U. Unruh. Sistnvente spiller til daglig i det tyske bandet Einstürzende Neuabuten, og har denne uka holdt workshop med DNA? AND? der de har laget instrumenter og jammet. 

 – Skru av den forferdelige musikken. Hva er det, Grandiosa-sangen? Vi lager mye kulere musikk sjøl, sier Bjarne Larsen.

Larsen har bakgrunn fra Spellemann-vinnende band som Palace of Pleasure og Salvatore, han spiller i Masselys og Origami Arktika. Men nå snakker han til medlemmene i DNA? AND?, som holder konsert i Oslo lørdag 18. oktober.

De tre ungdommene er samlet rundt mobiltelefonen, men gjør som han sier. De skrur av sangen, og går bort til instrumentene: Bilfelger, plastrør, et klokkespill laget av skiftnøkler, en kompressor, diverse dingser i metall. Snart er et kaotisk virvar av rytmer i gang.

Annonse