00:00 - 25. oktober 2019

Livredder og revolusjonær

– Gitaren var alt jeg hadde, sier Oslo-aktuelle Bombino om den mørkeste tiden i hans liv.

Spiller i Oslo: Bombino, verdens beste gitarist™. Foto: Andre D. Wagner / The New York Times

Gitaren er vel ikke helt på toppen, akkurat nå. Den er hverken ungdommelig eller cutting edge, den representerer ikke lenger et skrik om opprør, revolusjon eller frihet. I hvert fall ikke i Norge. Men nå kommer en av vår tids største gitarmisjonærer til Norge: Bombino, egentlig Omara Moctar, skal spille på festivalen Oslo World. Han er stadig mer kjent under betegnelsen «Verdens beste gitarist ™», en merkelapp som først ble gitt ham av Vice/Noisey i 2018, da hans foreløpig siste plate Deran ble sluppet.

– Gitaren var alt jeg hadde i de mørke årene der, og det føles som om den reddet livet mitt, sier han til Morgenbladet.

Annonse