00:00 - 18. oktober 2019

– Jeg forstår meg ikke på menn i dag

Det finnes nok av filmer om far og sønn, mener den burkinske regissøren Apolline Traoré. I Desrances utforsker hun et komplisert forhold mellom far og datter – og hvordan man som kvinne kan bli en verdig arving i pappas øyne. 

SOM FAR, SOM DATTER? Selv om flere burkinske kvinner nå oppfordres til å ta en utdanning utenfor hjemmet, får vi høre at en sønn er nødvendig for å videreføre familienavnet, en funksjon kvinner simpelthen ikke kan stjele, forteller regissør Apolline Traoré. 

– Jeg pleier ikke å lage personlige filmer, men denne er personlig, sier Apolline Traoré.

Regissøren fra Burkina Faso er i Norge for å promotere sin nyeste film, Desrances, under festvialen Afrika Kino som arrangeres på Center for Afrikansk Kulturformidling i Oslo. Dette er hennes tredje langfilm.

– I min egen oppvekst har jeg stilt meg selv de samme spørsmålene som denne filmen stiller: Hvordan kan man som kvinne bli en verdig arvtaker i sin fars øyne?

Annonse