Annonse
09:51 - 27. oktober 2019

For fri og for uavhengig

Den populære, danske radiokanalen 24syv legges ned på én ukes varsel. – Politisk maktmisbruk, mener kanalsjefen.

Slutt om bare en uke: Kanalsjef Mads Brügger i Radio24syv sier han ikke er overrasket over avgjørelsen som fører til at stasjonen må legge ned om bare en uke, men at han likevel trodde politikerne ville la være å vise et så «åpenbart eksempel på politisk maktmisbruk». Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau / NTB Scanpix
Annonse

– Den korte versjonen er at 24syv stenges fordi Dansk folkeparti ikke tåler politisk satire, sier kanalsjef ved radiostasjonen Mads Brügger på telefon til Morgenbladet.

Tirsdag denne uken ble det klart at radiostasjonen 24syv må legge ned, etter å ha vært fullfinansiert av det danske kulturdepartementet i åtte år. Radiostasjonen, som har vært kjent for sterke meninger, lange formater og politisk satire, mister finansieringen om bare syv dager. Nedleggelsen er et utslag av den forrige regjeringens omstridte medieforlik, og reaksjonene på at stasjonen nå forsvinner, er sterke.

– Hvis dette hadde skjedd i Polen eller Ungarn så hadde man bare sagt «ok sånn er det», men Danmark er et fritt, demokratisk land, og derfor er jeg rystet over at noe slik kan skje her, sier Brügger.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse