Annonse
00:00 - 11. oktober 2019

Forbedringspotensial i matveien

Norske kokkers landsforening får en vennlig oppfordring til å bli mer bærekraftige. – Det er jo ingen verstingpris, slik vi ser det, sier jurylederen.

Foto: Esther Langberg / Oslo Museum
Annonse

I november dekkes langbordet på Vippa i Oslo, og kokker, matformidlere og bønder setter seg ned til «dialog og måltid». Det er Matprisen 2019 som inviterer.

Men det blir ikke bare skryt og heder mellom vinskålingen. Blant priskategoriene som «årets formidler» og «årets kjøkken» finner vi også «utfordrerprisen». Vinneren av denne kategorien må ha «et stort forbedringspotensial i å bli mer bærekraftig i sitt mat- og/eller drikketilbud» og kunne «påvirke mange menneskers mat- og/eller drikkevaner i en mer bærekraftig retning».

Utfordrerprisen har eksistert siden Matprisens unnfangelse i 2014. I år er Norske kokkers landsforening (NKL) én av tre nominerte.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse