Annonse
15:25 - 04. oktober 2019

Arkitektens hjem på NRK er spektakulært uinteressant – og veldig tiltalende, skriver Gaute Brochmann

Arkitektens hjemNRK er spektakulært uinteressant – og veldig tiltalende, skriver Gaute Brochmann

I trappa: Programleder Charlotte Thiis-Evensen og arkitekt Einar Jarmund, fra sesong 3. Foto: NRK
Annonse

I september slapp NRK sin femte sesong av Arkitektens hjem. I rent volum betyr det at serien må regnes som en suksess. Nå er ikke dette en kostbar produksjon, og programmet gjør sikkert at man kan krysse av en boks for «kulturelt innhold». Men kjenner jeg NRK rett mangler det ikke på løpende evalueringer, redaksjonsmøter og seeranalyser som programmet må komme seg gjennom. Så det er åpenbart at noe fungerer.

Selv om en kikk på sesong fem ikke umiddelbart gjør det helt klart hva denne appellen består i.

Har du ikke sett noen episoder enda, er konseptet ganske enkelt: Programleder Charlotte Thiis-Evensen kommer på hjemmebesøk hos en arkitekt. Sammen rusler de småpratende gjennom boligen, samtidig som det klippes inn litt materiale fra andre bolighus arkitekten har tegnet og intervjuer med en utvalgt klient.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse