00:00 - 13. september 2019

Thor Heyerdahl og de hvite gudene

Gjennom hele karrieren jaktet Thor Heyerdahl på den mytologiske byen Atlantis, hevder ny bok.

Vilt: – Det som er vilt, er at Heyerdahl stadig vekk hinter til at de hvite kulturbærerne har opphav i Atlantis, sier forfatteren.

– Det begynte å dukke opp et mønster, noe helt annet enn jeg hadde forventet. Gjennom hele karrieren var Thor Heyerdahl på jakt etter en lyshudet rase med kulturbærere. Hvite guder, som han kalte dem, som hadde spredd sin kultur rundt i verden, sier Per Ivar Hjeldsbakken Engevold.

Engevold er historiker, og har tidligere jobbet ved Aust-Agder museum og arkiv og ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter. Nå utgir han boken Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis på Humanist forlag.

Vill. Engevold tar sikte på å gi en sammenhengende fremstilling av Heyerdahls vitenskapelige prosjekt.

Annonse