00:00 - 13. september 2019

Mens bombene tikker

Dystopier og optimisme møtes på årets Høstutstilling.

Energibombe: Elise Nohrs dansevideo Sensurert skiller seg ut i mengden. Foto: Elise Nohr / NBK

Noen vil sikkert oppleve årets Høstutstilling som et uttrykk for vår dystopiske, flimrende og skrekkslagne tid, med sine mange verker om klimakrise og digital identitet. Men den er også et oppkomme av livsglede, opprør og nysgjerrighet, som inngir håp for en mulig fremtid med nye løsninger.

Girl power. I overetasjen på Kunstnernes Hus er det bygget en kinosal, der et glimrende videoprogram går i loop. Blant korte dokumentarer og mer eksperimentelle verk skiller ett seg ut med sprudlende girl power, Elise Nohrs dansevideo Sensurert.

En ung kvinne rister, sparker og aker seg bortover gulvet, kledd i hvit strømpebukse, men med naken overkropp. På brystene har hun teipet to kryss, ikke over brystvortene, men ved siden av – et fingerpek til mediegigantenes tåpelige sensurregler, som ville gjøre det umulig å dele videoen i sosiale medier. Danseren er ikke tykk, men heller ikke tynn, ei vanlig jente med bustete hår og tatoveringer, som rører seg utvunget og uten forfengelighet. Dette er videoprogrammets lille energibombe, en herlig feiring av sunn kroppsutfoldelse.

Annonse