00:00 - 27. september 2019

Her kan alt skje

Åpenhet er en felles verdi blant de fire nominerte til årets store kunstpris.

Åpent rom: Børre Sæthres installasjon Ghost Arcade. 

Det lukter tre når man kommer inn i andre etasje på Trondheim Kunstmuseum. På gulvet i den store overlyssalen står en liten skog av menneskehøye hender. Åpne hender og hender som griper. Voksne never og barnehender. Alt skåret ut med motorsag av ferskt, gult tømmer.

Hendene utgjør en tredjedel av Gunvor Nervold Antonsens bidrag til årets Lorck Schive-utstilling. Antonsen er en av fire nominerte, sammen med Eline Mugaas, Børre Sæthre og Torbjørn Rødland.

I tillegg til at en av dem vinner en pengepremie, får alle deltagerne et ganske raust budsjett til å produsere nye arbeider, slik at trønderne i praksis får gleden av fire nylagde, små separatutstillinger annethvert år.

Annonse