13:06 - 25. september 2019

Det er én grunn til at NRK forlater Marienlyst. Og det er at Thor Gjermund Eriksen har lyst på et nytt hus, skriver Gaute Brochmann.

Det er én grunn til at NRK forlater Marienlyst,skriver Gaute Brochmann.

Tomten på Marienlyst ligger midt i den etablerte byen, og både arealene og bygningsmassen har enorme muligheter for transformasjon. Her er en skisse basert på NRKs forslag til planprogram ved A-lab. A-lab

I disse dager er Marienlyst i ferd med å legges ut for salg. NRK skal ut. Boliger inn. Og årsaken til det er en ideologisk arv fra forrige århundre.

«Huset jeg sitter i er bygget på slutten av 1930-tallet. Det er åpenbart at det bygget ikke kan svare på de kravene en moderne, fremtidsrettet organisasjon må ha».

Det uttalte NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen på vårparten 2016. NRK skriver på sine nettsider at det første de undersøkte i den pågående flytteprosessen var om de kunne bli værende på Marienlyst. Det gikk ikke an siden «det ville blitt veldig dyrt for NRK og en stor belastning for de ansatte». Videre argumenterer man for at «bygningene på Marienlyst er for store, ressurskrevende og lite miljøvennlige» og at NRK vil klare seg med halve plassen.

Annonse