08:36 - 19. august 2019

NRKs nettjournalistikk bør heller styrkes enn å svekkes for å føye kommersielle konkurrenter, skriver Bjarne Riiser Gundersen.

NRKs nettjournalistikk bør heller styrkes enn å svekkes for å føye kommersielle konkurrenter, skriver Bjarne Riiser Gundersen.

Mari knuste ansiktet i et sykkelvelt. Ellen holdt på å fryse i hjel på fjelltur. Idun mistet to menn i dramatiske ulykker. Johannes var nær ved å tørrdrukne etter bading.

Det har lenge ant meg at verden er et utrygt sted, men etter å ha tilbrakt et par dager i selskap med NRKs såkalte langlesningssaker på nett virker den nifsere enn noensinne. Når allmennkringkastingen skriver feature, lurer nemlig død, sykdom og ensomhet bak hver mellomtittel.

Nettavisenes overgang fra å telle klikk til å satse på «plussing» – låste artikler som kan verve digitale abonnenter – har vært en av få gledelige nyheter i mediebransjen de siste årene. Kanskje kunne dette uvante mediet vi kaller internett brukes til noe annet enn oppdateringer om Kylie Jenner? Kunne det til og med bidra til fordypning, ettertanke og grundighet?

Annonse