Annonse
00:00 - 23. august 2019

Næringslivet i farger

Endelig kom Elektro-Generator AS på plass i et galleri.

Stiller ut i Kunstnerforbundet: Ingrid Lønningdal (verket til venstre) og Fredrik Værslev (verk til høyre). Foto: Thomas Tveter og Vegard Kleven / Kunstnerforbundet
Annonse

På en buss til flyplassen kan man lett drømme seg inn i den store underskogen av bedrifter som aldri blir omtalt i DN og Finansavisen, de som holder til i nøkterne, praktiske bygninger langs utfartsårene.

Kunstneren Ingrid Lønningdal driver sine arkitektoniske undersøkelser nettopp blant disse VVS-agenturene, skumplast-produsentene og importørene av industrielle hyller. I der siste har hun særlig studert Økern i Oslo, der småbedriftene og husene deres er i ferd med å fortrenges av en storstilt boligutbygging.

Fiberforsterkning. På Kunstnerforbundet viser Lønningdal nå blant annet en serie store malerier laget med murmaling på strie, under samletittelen Fibre Reinforcement. Fargen på hver av dem er hentet fra en bygning, som også gir dem navn. Alle består av en ganske organisk, ensfarget form, på en 260 ganger 130 centimeter stor striebit. Der malingen er lagt på, holder strien seg hel. Høyre side og underdelen er derimot mer frynsete enn en hel mc-bande.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse