Annonse
10:27 - 04. august 2019

Myten om Woodstock har gått i oppløsning, skriver Aksel Kielland.

Myten om Woodstock har gått i oppløsning, skriver Aksel Kielland.

Bakrus: «Det er høyst uklart hvilke politiske og kunstneriske idealer arrangementet er ment å symbolisere. 69-erne har uansett sviktet dem alle», skriver Aksel Kielland. Paret på bildet har imidlertid ikke sviktet, og er fremdeles sammen, femti år senere. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix.
Annonse

Onsdag denne uken meldte amerikanske medier at Woodstock 50 er avlyst. Musikkfestivalen var ment å gå av stabelen 16–18. august, 50 år og én dag etter den opprinnelige Woodstock Music & Art Fair, men har støtt på en rekke problemer siden den først ble kunngjort i januar i år.

Festivalen ble først rapportert avlyst i april, da kommunikasjonsbyrået Dentsu Aegis Network kunngjorde at de trakk seg fra prosjektet, og har siden den gang slitt med manglende tillatelser og fasiliteter, samt avlysninger fra trekkplastre som Jay-Z, Miley Cyrus og The Raconteurs. Trass disse tilbakeslagene har arrangørene hele veien insistert på at alt vil forløpe mer eller mindre som planlagt, men denne uken kastet de omsider inn håndkleet for godt.

Det bemerkelsesverdige ved denne historien er ikke at amerikanske festivalarrangører lover mer enn de kan holde – dokumentarfilmene om «luksusfestivalen» Fyre Festival viste tydelig at det tidvis kan gå vel fort i svingene – men at merkevaren og symbolet Woodstock ikke står høyere i kurs.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse