00:00 - 30. august 2019

Kristen organisasjon vil inn på toppnivå i norsk e-sport

I norsk e-sport tevler utøvere om å skyte hverandre i dataspill som Counter Strike. Nå vil KFUK-KFUM inn i e-idretten.

Leder e-sportprosjekt: Marianne Linkjendal har tidligere vært deltagerombud på datatreffet The Gathering, hun håper at KFUK-KFUM skal nå nye grupper gjennom e-sportsatsing.

Vinteren 1891 ble sporten basketball oppfunnet i en gymsal i Massachusetts i USA av en gymlærer på leting etter en måte å holde studentene sine aktive innendørs på mens de ventet på at sesongen for amerikansk fotball skulle starte. Tre år senere i en annen gymsal i samme delstat ble volleyball skapt under lignende omstendigheter. Et annet fellestrekk ved de to oppfinnelsene var at de skjedde i regi av YMCA, det som i Norge i dag heter KFUK-KFUM, Kristelig Forening for Unge Kvinner og Kristelig Forening for Unge Menn. Nå kaster organisasjonen seg nok en gang ut i sportslig nybrottsarbeid.

– Det er dette unge er interesserte i akkurat nå. Spill er den største fritidsinteressen. 96 prosent av gutter driver med det og veldig mange jenter også. Vi så at det ikke var noen andre non-profit-organisasjoner som var inne i gaming-miljøet. Og vi har lyst til å være på og få ting til å skje, sier Marianne Linkjendal, leder for KFUK-KFUMs e-sportprosjekt.

De har satt seg som mål å bli eier av et e-sportlag som kan konkurrere i et spill i øverste divisjon i Telia-ligaen, den store norske e-sporttevlingen hvor lag og enkeltspillere kappes mot hverandre i en rekke dataspill. I tillegg vil organisasjonen opprette breddeidrettslag innen e-sport over hele landet, etter modell av KFUK-KFUMs andre idrettslag. Dermed kan for eksempel en vennegjeng som ønsker å starte et lag, søke og få 8000 kroner i oppstartsmidler på samme måte som i andre idretter.

Annonse