00:00 - 30. august 2019

Karakterdrama på to hjul

Ny spillefilm utforsker den norske skinnhelligheten, gjennom en historie om doping i sykkelsporten.

Sykkelpikene på broen: Jannicke Systad Jacobsen har laget spillefilm om en dopingtatt kvinnelig toppsyklist. Her er hun for anledningen i Åsgårdstrand under første etappe av Ladies Tour of Norway.

«Åh, jeg blir nesten rørt», sier Jannicke Systad Jacobsen.

Man kunne kanskje tro at filmregissørens bevegelse skyldes at hun står i en av de mest berømte bakkene i norsk kunsthistorie. Nemlig ved havna i Åsgårdstrand der omgivelsene danner bakgrunnen i Edvard Munchs Pikene på broen. Broen er i dag brygge, og den er fylt med sykler og syklister. Det er dette som gir Systad Jacobsen klump i halsen. Første etappe av Ladies Tour Of Norway går av stabelen. Regner øser ned. Bakken er bratt. Brosteinene glatte. Syklistene vingler i vinden, og de utsendte barnehagebarna jubler. Jo, det er en flott scene.

– Det er mange norske kvinnelige syklister som gjør det bra, men de får ikke så mye oppmerksomhet, sier Systad Jacobsen.

Annonse